Pàgines

social media

29.2.16

Let's talk about plastic bottles

I remember when I was still in primary school I’ve heard people saying that using a plastic bottle to drink water so many times wasn’t a good choice. I couldn’t understand this concept since before I always had heard that recycling was the best option.

Not long ago, I’ve found an article online which explained why it’s better not to use a plastic bottle to drink more than once or twice. Today I’m gonna talk about this topic since I think it’s worth it to know about it! Anyway, if you want to check out the article you can read it here. Diario Ecologia is a digital newsletter that informs you about the environmental actuality.




There are many kinds of plastic and their characteristics are very different. This is the reason why some of them are completely recyclable, while others may be toxic. So it’s toxic to consume water repeatedly from this kind of bottle.
To know which kind of bottles are the ones we consume we have to check out the symbols on their back since the type of plastic it’s indicated: they have a triangle with some letters.

PET/PETE: It’s easy to recycle. It may be toxic if you reuse them a lot (although they are not very dangerous).

HDPE: It’s easy to recycle and it’s not dangerous. It’s used as packaging for many kinds of products.

PVC: It’s not recyclable and it’s dangerous for the environment. A lot of toxic products are used to make it, which can be transmitted to the food.

LDPE: It’s not recyclable. It’s used, especially, to make plastic bags for frozen food. There are not harmful effects for our bodies. That’s why it’s one of the best options to put liquids and food.

PP: It’s complicated to recycle but safe to use. It’s used to make the packaging for instant soup and yogurt, feeding bottle, diapers for one use,

6PS: It’s recyclable, but it’s not used to do so since it’s economically expensive. It’s used for everything but it can be dangerous.
 
OTHER: It’s used to make electronic stuff, lids, feeding bottle, medical containers... It’s difficult to recycle them. They usually have Bisfenol A (BPA) which can cause genetic harm, change of behaviour, cancer...

Consequently it’s not recommendable to warm your food using plastic containers and it’s better to use recyclable plastic or other alternatives. If you want to know them, wait for the next post!

-   -   -

Recordo que quan encara anava a l'escola havia sentit dir que no era bo fer servir moltes vegades una mateixa botella de plàstic per beure aigua. Era un concepte que no acabava d'entendre perquè sempre m'havien dit que havíem de reutilitzar-les.

No fa gaire vaig trobar un article online que explicava per què era millor no fer servir les botelles múltiples vegades. Avui parlaré sobre aquest tema ja que crec que val la pena estar-ne informat. De totes maneres, si vols fer un cop d'ull a l'article original, on trobaràs la informació més detallada, consulta el següent enllaç de Diario Ecologia, un diari digital que informa sobre l'actualitat medioambiental.

Hi ha molts tipus de plàstics i les seves característiques són molt diverses. Per aquest motiu, n'hi ha que són del tot reciclables, mentre que d'altres són, en més o menys mesura, tòxics. Així, és perillós consumir aigua repetidament d'una botella feta amb aquest tipus de plàstic.

Per saber de quin tipus són les botelles que consumim hem de consultar-ho mirant els símbols que hi ha gravats al cul del recipient. En cada un d'ells hi ha un triangle amb unes lletres a l'interior; aquestes indiquen el tipus de plàstic de la botella.

PET/PETE: Fàcil de reciclar. Pot desprendre ubstàncies tòxiques (encara que no són gaire perilloses) si se'n reitera molt l'ús.

HDPE: És fàcil de reciclar i no és perillós. S'empra en el packaging de molts tipus de producte.
 
PVC: No és reciclable i és molt perillós pel medi ambient. Per fabricar-lo s'utilitzen un gran número de productes tòxics que es poden transmetre als aliments envasats.

LDPE: No acostuma a reciclar-se. S'empra, sobretot, en les bosses de plàstic dels aliments congelats. No es coneixen efectes negatius per l'organisme; de manera que és dels millors plàstic per a emmagetzemar líquids i aliments.

PP: És molt complicat de reciclar però segur de fer servir. S’utilitza en els sobrets de sopes, biberons, envasos de iogurt i margarina, biberons, bulquers d’un sol ús, etc.
 
6PS: És reciclabe però fer-ho és inviable econòmicament. S’utiliza per a tot depenent de la seva forma d’elaboració, des de material aïllant per a edificis fins a recipients per al menjar, però en aquest últim cas és molt perillós.
 
OTHER (altres): S’utiliza en la fabricación de tapes, recipients mèdics, components electrònics, biberons, botelles d’aigua…  Costen molt de reciclar. Acostumen a contenir Bisfenol A (BPA), que pot provocar danys genètics, canvis de comportament, càncer…


Conseqüentment, es recomana no calentar el menjar en envasos de plàstic, consumir plàstic reciclable o altres alternatives. Si vols conèixer alternatives a l’ús de plàstic, fes un cop d’ull a la pròxima entrada!



See you soon! / Fins aviat!
Earthankful / Clàudia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada