I remember when I was still in primary school I’ve heard people saying
that using a plastic bottle to drink water so many times wasn’t a good choice.
I couldn’t understand this concept since before I always had heard that
recycling was the best option.
Not long ago, I’ve found an article online which explained why it’s
better not to use a plastic bottle to drink more than once or twice. Today I’m
gonna talk about this topic since I think it’s worth it to know about it!
Anyway, if you want to check out the article you can read it here. Diario Ecologia is a digital
newsletter that informs you about the environmental actuality.
There are many kinds of plastic and their characteristics are very
different. This is the reason why some of them are completely recyclable, while
others may be toxic. So it’s toxic to consume water repeatedly from this kind
of bottle.
To know which kind of bottles are the ones we consume we have to check
out the symbols on their back since the type of plastic it’s indicated: they
have a triangle with some letters.
PET/PETE: It’s easy to recycle. It may be toxic if you reuse them a lot
(although they are not very dangerous).
HDPE: It’s easy to recycle and it’s not dangerous. It’s used as packaging
for many kinds of products.
PVC: It’s not recyclable and it’s dangerous for the environment. A lot
of toxic products are used to make it, which can be transmitted to the food.
LDPE: It’s not recyclable. It’s used, especially, to make plastic bags
for frozen food. There are not harmful effects for our bodies. That’s why it’s
one of the best options to put liquids and food.
PP: It’s complicated to recycle but safe to use. It’s used to make the
packaging for instant soup and yogurt, feeding bottle, diapers for one use,
6PS: It’s recyclable, but it’s not used to do so since it’s economically
expensive. It’s used for everything but it can be dangerous.
OTHER: It’s used to make electronic stuff,
lids, feeding bottle, medical containers... It’s difficult to recycle them.
They usually have Bisfenol A (BPA) which can cause genetic harm, change of
behaviour, cancer...
Consequently it’s not recommendable to warm
your food using plastic containers and it’s better to use recyclable plastic or
other alternatives. If you want to know them, wait for the next post!
- - -
Recordo que quan encara anava a l'escola havia sentit dir
que no era bo fer servir moltes vegades una mateixa botella de plàstic per
beure aigua. Era un concepte que no acabava d'entendre perquè sempre m'havien
dit que havíem de reutilitzar-les.
No fa gaire vaig trobar un article online que explicava per
què era millor no fer servir les botelles múltiples vegades. Avui parlaré sobre
aquest tema ja que crec que val la pena estar-ne informat. De totes maneres, si
vols fer un cop d'ull a l'article original, on trobaràs la informació més
detallada, consulta el següent enllaç de Diario Ecologia, un diari
digital que informa sobre l'actualitat medioambiental.
Hi ha molts tipus de plàstics i les seves característiques
són molt diverses. Per aquest motiu, n'hi ha que són del tot reciclables,
mentre que d'altres són, en més o menys mesura, tòxics. Així, és perillós
consumir aigua repetidament d'una botella feta amb aquest tipus de plàstic.
Per saber de quin tipus són les botelles que consumim hem de
consultar-ho mirant els símbols que hi ha gravats al cul del recipient. En cada
un d'ells hi ha un triangle amb unes lletres a l'interior; aquestes indiquen el
tipus de plàstic de la botella.
PET/PETE: Fàcil de reciclar. Pot desprendre ubstàncies tòxiques (encara que no són gaire
perilloses) si se'n reitera molt l'ús.
HDPE: És
fàcil de reciclar i no és perillós. S'empra en el packaging de molts tipus de
producte.
PVC: No
és reciclable i és molt perillós pel medi ambient. Per fabricar-lo s'utilitzen
un gran número de productes tòxics que es poden transmetre als aliments envasats.
LDPE: No
acostuma a reciclar-se. S'empra, sobretot, en les bosses de plàstic dels
aliments congelats. No es coneixen efectes negatius per l'organisme; de manera
que és dels millors plàstic per a emmagetzemar líquids i aliments.
PP: És
molt complicat de reciclar però segur de fer servir. S’utilitza en els sobrets
de sopes, biberons, envasos de iogurt i margarina, biberons, bulquers d’un sol
ús, etc.
6PS: És
reciclabe però fer-ho és inviable econòmicament. S’utiliza per a tot depenent
de la seva forma d’elaboració, des de material aïllant per a edificis fins a recipients
per al menjar, però en aquest últim cas és molt perillós.
OTHER (altres): S’utiliza
en la fabricación de tapes, recipients mèdics, components electrònics,
biberons, botelles d’aigua… Costen
molt de reciclar. Acostumen a
contenir Bisfenol A (BPA), que pot provocar danys genètics, canvis de
comportament, càncer…
Conseqüentment, es recomana no
calentar el menjar en envasos de plàstic, consumir plàstic reciclable o altres alternatives.
Si vols conèixer alternatives a l’ús de plàstic, fes un cop d’ull a la pròxima
entrada!
See you soon! / Fins aviat!
Earthankful / Clàudia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada